ترکیه خواستار لغو حق وتو در شورای امنیت شد-راهبرد معاصر
عملیات شهادت طلبانه در قلب تل‌آویو + واکنش گروه‌های مقاومت  مصر: در مرحله نخست ۳۳ زندانی اسرائیلی در مقابل ۱۸۹۰ اسیر فلسطین آزاد می‌شوند دبیر کل سازمان ملل: آتش‌بس میان اسرائیل و لبنان همچنان پابرجاست، اما شکننده است سازمان امنیت سعودی: کشور در معرض توطئه قرار دارد وقوع انفجار‌های بزرگی «ایلات» را به لرزه درآورد پزشکیان: آماده تضمین امنیت در منطقه هستیم و نیازی به غرب نداریم السیسی با خلیفه حفتر دیدار کرد روس‌اتم: مذاکرات با ایران درباره احداث یک نیروگاه اتمی جدید به‌زودی آغاز می‌شود توافق اربیل و سلیمانیه برای تشکیل دولت اقلیم کردستان عراق جزئیات آزادی اسرای عضو گروه‌های مبارز فلسطینی در مرحله اول پزشکیان: مصمم به عملیاتی کردن طرح جامع راهبردی ایران و روسیه هستیم بن‌گویر، وزیر امنیت داخلی اسرائیل در اعتراض به توافق تبادل اسرا استعفا کرد رأی دادگاه عالی آمریکا به ممنوعیت تیک‌تاک متن معاهده راهبردی ایران و روسیه منتشر شد/ جزئیات توافق تهران و مسکو نخست‌وزیر گرینلند: نمی‌خواهیم بخشی از ایالات متحده باشیم

ترکیه خواستار لغو حق وتو در شورای امنیت شد

وزیر امور خارجه ترکیه خواستار لغو حق وتوی پنج عضو دائمی شورای امنیت سازمان ملل متحد شده است.
تاریخ انتشار: ۲۳:۵۵ - ۰۱ مهر ۱۴۰۱ - 2022 September 23
کد خبر: ۱۵۱۷۸۲

به گزارش راهبرد معاصر، وزیر امور خارجه ترکیه گفته شورای امنیت بایستی توسعه داده شود و حق وتوی پنج عضو دائمی این شورا باید لغو شود.

 

«مولود چاوش اوغلو»، وزیر امور خارجه ترکیه روز جمعه در جمع خبرنگاران گفته آنکارا خواستار آن است که شورای امنیت، «فراگیرتر» باشد و حق وتوی پنج قدرت دائمی این شورا لغو شود.

 

اظهارات وزیر امور خارجه ترکیه در حاشیه هفتاد و هفتمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد در راستای سیاست درازمدت این کشور است اما با پیشنهاد اخیر آمریکا هم همسو است.

 

چاووش اوغلو گفت: «باور ما این است که شورای امنیت باید فراگیرتر باشد. فرمول‌های زیادی وجود دارند که توسط بسیاری از کشورها ارائه می‌شوند و همه کشورها بایستی در آنجا نماینده داشته باشند.»

 

رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه از اصلی‌ترین طرفداران این دیدگاه است و بارها با گفتن اینکه «دنیا بزرگتر از ۵ کشور است» خواستار اجرای آن شده است.

 

سازمان ملل متحد در پایان جنگ جهانی دوم توسط قدرت‌های پیروز جنگ پایه‌گذاری شد. این قدرت‌ها شامل چین، روسیه، فرانسه، انگلیس و آمریکا به عضویت دائم شورای امنیت درآمده و صاحب حق وتو شدند. ۱۰ عضو چرخشی شورای امنیت برای دوره‌های دو ساله انتخاب می‌شوند.

 

ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه یکی از مخالفان برداشته شدن حق وتوی سازمان ملل است. او گفته «چنانچه حق وتو برداشته شود، سازمان ملل همان روز می‌میرد.»

 

آمریکا کشوری است که بیش از سایر کشورهای عضو دائم شورای امنیت از حق وتوی خود استفاده کرده. این کشور بیش از 80 بار از این حق استفاده کرده که اکثر آنها در دفاع از جنایات رژیم صهیونیستی بوده است./ فارس

ارسال نظر